Træning

Locksley Almighty Mint Dummytræning

Vi rådgiver gerne ift. hundetræning. Selv træner vi meget på vores store træningsareal lige bagved, hvor vi bor – en stor mark på ca. 15 hektar med moser, bakker og skov dvs. rig mulighed for bl.a. træning af lige linjer over lange afstande i et varieret terræn. 

Specielt Ninette bruger mange timer om ugen på træning og træner ud fra en sort/hvid-metode. Metoden går ud på at være den gode og understøttende hundefører og skabe succes for hunden ved velovervejet tilrettelæggelse af træningen, men man skal altid være SORT eller HVID – ingen gråzoner. Det hunden må på et tidspunkt, må den altid og omvendt – ved at være konsekvent vil man kunne opnå at få en hund, som er harmonisk pga. de faste rammer – den ved præcis, hvad den må, og hvad den ikke må.

Ud over at være sort/hvid, er det vigtigt at være ”positivt forstærkende”, når man opdrager og træner sin hund. Det betyder, at man ”fremhæver” den ønskede opførsel/adfærd hos hunden ved at rose den rigtig meget verbalt og give den nogle lækre godbidder og så ignorere den opførsel/adfærd, man ikke ønsker. Dermed er der en større sandsynlighed for, at hunden gentager den ønskede adfærd i lignende situationer fremadrettet. Hunden tænker i billeder, og hundeføreren skal arbejde på, at hunden får lagret flest ”gode billeder” = situationer hvor den får megen ros. Hunden vil nemlig gerne forsøge at ”skabe” de gode billeder, da den derved får ros samtidig med begejstringsgodbidder. Vha. ”positiv forstærkning” hjælpes den på vej til at finde ud af, hvilken opførsel/adfærd hundeføreren ønsker, men tag ikke fejl af, at hunden tænker: “what´s in it for me?” – derfor er ros og godbidder vejen frem. Dette er den korte version men på facebook-bloggen Nakkedragets Gundogs uddybes træningsmetoden, og man er velkommen til at stille spørgsmål til metoden enten på bloggen eller på e-mail eller ved at sende PB til Ninette.

Trænings Daisy