Juletræning med Daisy

Træning med Daisy idag efter al den fede julemad👍Fokus var korrekt aflevering og sidedirigering.
Jeg havde jo 2 ænder fra vores jagt forleden, så de kunne bruges idag🦆🦆
Startede med at lægge ænderne “blindt” ud, og så blev hun sendt go back gennem mose og højt græs ca. 125 meter-hun fløj afsted i lige linje, så hun var bare motiveret👍
Hun afleverede rigtig fint/blødt i hånd, men jeg rettede hende fuldstændig ind ift. placering i mit skød/skridt, for hun skal ikke hoppe op/give pote MEN sætte sig helt tæt på-kigge op-dead-slip and og væk med den i dummyvest-heel-videre til næste kommando👍Det kræver jo, at jeg er konsekvent, så hun forstår, at det er sådan hver gang, der skal afleveres, og efter 3-4 gange “rettelser” ift. aflevering holdt Daisy op med at hoppe/kigge væk ved aflevering, men nu skal jeg bare ALTID kræve dette af hende fremover-det er jo mig som hundefører, der bestemmer, og jeg skal huske at være konsekvent-hvor mange gange har opdrætter ikke sagt det?😀
Nå, men der blev også trænet sidedirigeringer. I starten gik det fint med at smide en markering-stoppe hende halvvejs ud til den og så få hende dirigeret til en af siderne. På et tidspunkt tøvede hun, og jeg måtte skrue bissen på: “listen to me” blev der sagt i hård tone, og så kunne hun godt løbe til siderne👍Stopfløtet virkede rigtig godt idag og at dirigere til siderne UDEN spor gik også godt-problemet er mere, at hun skal forstå samarbejdet ift. at blive dirigeret ud til dummy (and) dvs. ikke tøve-bare “gøre som jeg siger”. Da jeg havde været “sort” nogle gange, havde hun ligesom fået nok dvs. hun ville ikke gå til siderne uden at jeg gik helt tæt på hende, og det måtte jeg jo så gøre for at understøtte kommandoen. Hun blev rost rigtig meget, når der skete fremgang=når hun gjorde, som jeg bad hende om.
Dejlig mildt vejr at træne i, og jeg var glad for Daisy’s “bløde” afleveringer, hendes stop og at hun kan dirigeres til siderne uden at det er på spor, men der skal arbejdes rigtig meget med at dirigere hende på afstand, så der ligger fokus fremadrettet👍