Nytårstræning med Daisy

Første træning med Daisy i det nye år idag👍
Fokus var sidedirigering og korrekt aflevering som opfølgning på det, jeg lærte/oplevede på bumperboy-kursus i søndags👍
Jeg lagde dummyer og bolde blindt ud forskellige steder på marken. Daisy blev så sendt go back-stoppet og dirigeret til en af siderne. I starten gik det udemærket, men ja, det bremser hunden i den grad ift. fart, da den stoppes og så dirigeres den=pres på hunden. Efter nogle gange ville hun næsten ikke løbe og så måtte der pres på: råbte go back og så løb hun lidt og så råbte jeg igen/dette gav hende forståelse af, at der SKAL løbes indtil næste kommando, men hun “venter” ligesom på stopfløjtet😞presset betød også, at hun ligesom efter nogle irettesættelser ikke ville dirigeres på afstand uanset hvor “sort” jeg var (hør hvad jeg siger i hård tone). Så jeg var nødt til at gå meget tæt på hende for at få hende til siderne. Skiftede så sted på marken, og så virkede tingene bedre, og hun kunne dirigeres på noget større afstand👍
Hvis der smides markeringer til højre og venstre og bagud, kan hun sagtens løbe i en ruf i alle retninger, selvom kommandoen er givet på lang afstand fra hende og endda uden brug af arme👍
Men der skal jo fokuseres på problemer for at rykke=komme videre i læringsprocessen, så ingen markeringer fremover men fortsat dummyer lagt blindt ud og IKKE på spor, og så skal Daisy komme nærmere en forståelse af, at det er et samarbejde at nå ud til dummyen, og der kan være mange forhindringer på vejen, men vi gør det sammen med en målrettet plan👍
Der var også fokus på afleveringer idag, og efter nogle rettelser ift. at Daisy skal placere sig lige foran mig/kigge op/ aflevere blødt i hånden gik det forbavsende godt, så nu ser jeg frem til at komme på jagt på søndag og opleve en fuldstændig blød aflevering af vildt hver gang👍
En hård træning idag men det er tydeligt, hvad fokus bliver ved de næste par træningsseancer👍

Billedet indeholder sandsynligvis: træ, hund, plante, himmel, friluftsliv og natur