Linjetræning og sidedirigering

Træning med Daisy idag var med fokus på lige linjer og sidedirigering.
Jeg har jo tænkt over, at ved sidste træning måtte jeg være mere “hvid” for at få Daisy til at løbe hurtigt på vejen ud til dummy men ikke “for hvid”, for der skal pres på, så hun forstår, at hun skal løbe indtil næste kommando?
Så planen idag var, at når hun tøvede på vej ud til dummy, sagde jeg med normal stemme “back”, og det virkede sgu’??hun stoppede så ikke op og “ventede” på stopfløjt men speedede op og løb videre indtil næste kommando?og til sidst i træningen skulle hun ikke “understøttes” undervejs??ja, ja små skridt hele tiden, som jo betyder, at der skal trænes med endnu større udfordringer næste gang?
En motiverende faktor ift. at få hende til at løbe stærkt var idag at jeg nogle gange smed en markering, inden hun blev sendt ud til en dummy vinkelret på. Når hun så kom tilbage med dummy, blev hun sendt ud til markeringen KUN verbalt ift. get on eller get out, så jeg sørgede hele tiden for, at hun “sad” på rette sted, så hun kunne sendes direkte ud til dummy/bold efter aflevering af dummy/bold efter hendes go back?
En anden motiverende faktor ift. at presse hende til at løbe til en af siderne ude i terrænet var, at der var stådummyer på hver side af den linje, hun blev sendt ud på. De var ikke synlige fra startpositionen, da der var højt græs/buske der “gemte” dem og de var IKKE på spor. De var først synlige, når hun blev stoppet med stopfløjt, for det havde jeg vurderet, da jeg lagde dummyer ud. Det viste sig at være en rigtig god plan, for hun kunne dermed sagtens løsrive sig fra sin “stopposition” og løbe til en af siderne, så idag behøvede jeg ikke at gå tættere på hende for at få hende til at løbe?og derfor kunne jeg dirigere hende på afstande af 75-125 meter?
En god planlægning betyder rigtig meget for at kunne komme videre i læringsprocessen, og Daisy virkede idag til at forstå, at ved samarbejde=gør som jeg siger, så lykkedes tingene, og det var overvejende “hvid” træning, da der blev adlydt kommandoer og dermed givet rigtig megen ros??
Daisy hoppede igen i mosen efter træning, så det er ved at blive et ritual??hun er noget af en vinterbader??❣️