Træning hos opdrætter og hvalpebesøg

Igår var jeg på Fyn, hvor jeg trænede sammen med en anden hundetosse hos Beechbrook. Blev sat i mange udfordrende situationer ved Niels Henrik Hansen, så der skulle være styr på stopfløjt og sidedirigering for at kunne “handle” hunden på vejen ud til dummy ved meget lange afstande på op til ca. 200-250 meter?ja, det stiller krav til hundeføreren ift. at være præcis med sine kommandoer og huske ikke at gribe til fløjten hele tiden, men i stedet irettesætte hunden med sit dybe toneleje, når den ikke hører, hvad der bliver sagt. Fløjten skal anvendes til “handling” og ikke til at “lære” hunden at høre efter?svært at forklare men giver bestemt mening, når man ser det udført af NH fra Beechbrook ift. sin egen hund?
Jeg så også tydeligt, hvad der sker, når jeg siger en kommando i “skæld-ud-tone”: råbte go back på et tidspunkt, hvor det lød som skæld ud-Daisy blev usikker og ville da ikke løbe go back, for hvad ville jeg egentlig som hundefører??? Dette gav mig virkelig noget at tænke over, idet jeg pludselig godt kunne se, at når jeg tidligere har gjort dette, er Daisy (naturligt nok) gået i baglås?
Fik utrolig meget ud af træningen igår såsom: Overvej nøje tonelejet ved afgivelse af kommando; giv tid ved “handlinger” dvs. gå ikke bare hurtigt fra den ene kommando til den anden-hunden skal lige “synke det”, og så går man videre=læring; ha’ altid en plan inden du sender hunden ud på en lang go back??
Fed træning hvor jeg så, at mine mange timers træning “hjemme” hjælper, da Daisy stoppede ret flot idag?og hun er ret god til dirigering til højre men ikke altid til venstre. Hun løb som død og djævel, og det var fedt at se på skrænterne af grusgraven?
Har nu fået ideer til min træning fremadrettet ift. Daisy-det er jo det, der er godt ved at få privattimer hos en garvet træner, som vha. analysering af ens handlinger kan give kvalificerede fif til, hvad man skal arbejde videre på??
Efter træning var jeg på hvalpebesøg-var blevet inviteret for at se afkom efter Bosse, som jo er vores avlshan, der skal parres med Daisy til maj??
Hold nu op hvor var de søde=cuteness overload❣️❣️Lækre bamser og de puttede sig alle ind til en. De var allesammen meget harmoniske, opmærksomme og nysgerrige-jeg ville bare have dem alle med hjem??Efter dette hvalpebesøg var jeg skruk-kan slet ikke vente med at få “egne” hvalpe til sommer efter skønne Daisy og lækre Bosse.
En dejlig dag med masser af god hundetræning i frisk vejr??og så sluttede dagen med hvalpehygge?❣️-en skøn feriedag??

Billedet indeholder sandsynligvis: sky, himmel, bjerg, græs, friluftsliv, natur og vand